9. tammi, 2022

Puolue ja virus

Mietityttää VKK:n tilanne, nimi sinänsä houkuttelee ihmisiä ja toisin ajattelijoita mukaan toimintaan.

Mitä tukijat ja jäsenet lopulta saavat.

Kaikki tulee olemaan yhden edustajan varassa, niin varmaan on ajateltu. Ano jatkaa edustajana yksin omaa linjaansa.

MIelestäni voisi VKK:n nimen muuttaa AnonQ:ksi, maski- ja rokotevastaisuuden takia.

Vanha viidakon sanonta: ’’tartuta tai tule tartutetuksi’’.

Tänään 8.1.2022 n.5.5 miljoonaa kuollutta koronavirukseen maailmassa.

Afrikan maissa rokotekattavuus 2,7%.

Luku voi vaikuttaa jonkin mielestä pieneltä kokonaislukuun verrattuna. Lukema ei ihan pidä paikkaansa. Esim. Afrikan maat, ei edes tiedetä tarkalleen kuinka monella on ollut tartunta ja montako siihen on kuollut. Tutkijat ovat arvioineen lukujen olevan jopa 3-kertaisia.

Vaikutukset, n.9,4 miljardia ihmistä on sairastanut taudin, jos taas ajatellaan, että (skenaario) joka toinen saa long covidin niin sairaanhoitojärjestelmä tulee olemaan kovilla joka maassa. Ja pitkän aikaa.

Pahinta koko taudissa on, ettei siitä naytä pääsevän eroon, aina tulee uusia variantteja jotka pystyvät ohittamaan rokotesuojan. Rokotesuoja kuitenkin estää tutkijoiden mukaan pahimman covid muodon ilmentymisen potilaalla.

AnonQ:n tulisi olla mielestäni hieman nöyrä ja kunnioittaa kuolleita.

Meidän tulisi tehdä hyviä asioita toisillemme, eikä ajaa vain omaa etua ja edustajapaikan säilymistä.

Tiede, lääkkeet, sairaanhoito, kaikki ovat menneet vuosikymmenien aikana eteenpäin valtavalla vauhdilla. Niissä ei ole salaliittoteorioita mukana, ne perustuvat faktoihin.

Rokotteen saaminen taudin ilmenemisestä näinkin nopeasti oli jo suuri saavutus.

Olen seurannut pitkän aikaa tilastoja tautiin kuolleiden osalta, mielestäni vaikka tartunta määrät ovat taas tapissaan on kuolleiden määrä vähenemään päin. Tähän vaikuttaa rokotekattavuuden lisääntyminen.

Onhan tässä covid casessa muutamia asioita mitä olisi hyvä saada tietää, paljonko rokotteet ovat tähän mennessä maksaneet valtiolle. Kuinka paljon rahallisesti menetettiin kun Pekka antoi osan rokotteista kehitysmaihin. Paljonko sairaanhoitojärjestelmän kulut olleet vuodessa taudin hoitoon. Paljonko ihmisiä on kuollut kun vuodepaikat ja hoito on jouduttu siirtämään osastojen täyttymisen takia, leikkausjonot ovat kuitenkin kasvaneet.

Paljonko on menetetty osaavia sairaanhoitajia liiallisen työpaineen takia.

Kokonaisvaltaisen suunnitelman tekeminen tuleville vuosille voisi olla järkevää. Uskon myös osa-aikaisten sairaanhoitajien vakinaistamisen olevan tärkeää, ISO EI tempputyöllistämiselle.

AnonQ ei ole ainakaan vanhusten asialla, suurin kuolleisuus on yli 70 vuotiailla sekä vanhemmilla monisairailla.

Covidin niittäessä vanhempaa väestöä ei eläkekeskustelua ole juurikaan käyty.

Mitä siis nuori ajattelee nyt, tulevaisuudessa pienet eläkkeet, (jos ollenkaan), eläkeputken poisto ja eläkeiän nosto. Nuorien tulevaisuus näyttää huonolta, jos ei covid vie, niin pitkä työrupeama ja työperäiset sairaudet vievät. Lopulta kaikki mitä olet maksanut eläkettä, joku vie.

Taksien kyljessä oleva VIeVIe on aika osuva, kaikki viedään….

Kysyn vaan, ilman kiihottamista.

KariX