21. tammi, 2022

Eläkeputki

Työttömyyskassat

Ihmettelin eläkeputken asteittaista poistamista.

Palkansaaja maksaa työttömyyskassoille suuren määrän rahaa jos työssäolo aika on pitkä.

Eläkeputken poisto on suora rahansiirto eläkassoille, miksi kyseinen päätös edes meni keskusta johtoisesti läpi sekä SDP hyväksynnällä.

Päätös tuntui kornilta.

Katselin työttömyyskassojen toimihenkilöitä ja heti kahden ensimmäisen kohdalla paljastui puoluesidonnaisuus.

Ei siis ihme jos päätös lätkäistiin pöytään ilman sen suurempia kokouksia.

Työttömyyskassojen yhdistyminen suuriksi kokonaisuuksiksi edistää myös kassojen poliittisia vaatimuksia. Eläkeputken poisto on juuri sitä.

Seuraava perustelu tuntuu myös ontuvan, suuri ikäluokka jää eläkkeelle joten rahojen riittämättömyys oli yksi aihe.

2015 jälkeen saapui meille maahanmuuttajia eli nuoria työkykyisiä henkilöitä. Jos he eivät työllisty syy ei ole tavallisen palkansaajan tai eläkkeelle jäävän vanhan työntekijän.

Suuri syyllinen on sopeuttamistoimet jotka jätetään puolitiehen, suomenkielen opiskelu on työnsaannin ensimmäinen ja tärkein asia. Kielen osaamista tarvitaan työpaikoilla, palveluammateisssa.

Seuraavaksi tulee kartoitus mitä osataan ja mille alalle voidaan sijoittaa. Jos henkilö on ilman minkäänlaista koulutusta, on koulutusjärjestelmämme oiva tapa oppia ammatti.

Miksi sanon näin, koska olen palveluammatissa ollut koko ikäni ja 2015 jälkeen yhä saan tavata asiakkaita jotka asuvat Suomessa vakinaisesti mutta eivät osaa kotimaamme kieltä.

Mitenkäs meni omasta mielestä, kysyn vaan..

Saarikko totesi ylpeänä eläkeputken asteittaisen poiston olevan Keskustan saavutus.

Saarikon lausunnossa lehdille oli asiana saada yli 55 vuotiaat työelämään kattavasti.

Monellakaan yli 55 vuotiaalla ei kunto enää ole työelämään sopeutuvat, on monisairauksia sekä työstä johtuvia ammattitauteja.

Nuorten rekrytointi olisi tärkein asia, työstä on tehtävä palkitsevaa myös rahallisesti, sen on ylitettävä kelasta saatavien tukien määrä olennaisesti.

Mielestäni eläkeputken poistolla sumutettiin niitä työntekijöitä jotka ovat maksaneet koko työuransa aikana jäsenmaksua tai prosenttiin perustuvaan maksua kassoille.

Tämä oli suora tulonsiirto kassojen rahalippaaseen, sinun rahoillasi.

Tähän olisi eräs ehdotus joka oletetusti ei kelpaa puolueiden edustajille, valtion oma työttömyyskassa. Työttömyyskassan tuloilla voisi helpottaa esim. Eläkkeen saajan asemaa.

Ei vaan voi ymmärtää miksi Suomalainen äänestäjä antaa vaaleissa mandaatin näille sumuttajille jotka saavat vielä itse hyvät edut, sopeutumiseläkettä, varsinaista eläkettä.

KariX