6. helmi, 2022

Bmw

Politiikan muutamia kulmakiviä.

Poliitikoille on opetettu väitteitä ja vastaväitteitä, miten vastapuolen viesti kyseenalaistetaan.

Poliitikon joutuessa tilanteeseen johon ei osata vastata, käännetään asia aina johonkin muuhun.

Puhutaan myös puutaheinää.

Antaa kuvan sadistisesta ajattelusta tai kyseenalaistetaan kysyjän älykkyysosamäärän.

KariX on huomannut myös erään toisen asian, naispuolisten hallituksen edustajien joutuessa toimittajan kysymyksien uhriksi, ajoittain muistetaan hymyillä. Tämä jos mikä nostaa verenpaineen korkealle, jos kysymys on verotuksen nostamisesta tms. kansaa kurittavista toimista.

Välikysymyksiä esitetään opposition kautta hyökkäävällä tavalla. Oletko ajatellut miten suurta teatteria kaikki on?.

On selvää, että välikysymyksillä on oma tarpeensa joilla mitataan hallituksen luottamus, on myös toinen näkökanta.

Välikysymyksillä nostetaan asioita esille joita tavallinen kansalainen lukee lehdistä, uutisista, somesta, tämä vaikuttaa myös äänestäjien käyttäytymiseen.

Välikysymykset palvelee puoluetta äänten keräämisenä, sekä hallituksen luottamuksen mittarina.

Hallitusta ei saada kaatumaan, se varmaan on useammalle selvää. Kokoomus on osoittanut miten poliittista peliä pelataan oppositiossa menestyksekkääksi. Kun joskus hallituspaikka sitten tulee niin ajetut asiat usein unohtuu.

2023 on eduskunta vaalit, KariX toivoo kaikkien vanhojen kansanedustajien poistuvan siitä Exit ovesta. Uusien edustajien valitseminen eduskuntaan voisi olla piristysruiske koko toiminnalle.

Suurimmat osa-alueet joihin tulee vastata (tai olisi pitänyt jo), ovat työllisyys sekä talouden nousujohteinen kehittäminen. Nyky hallituksesta tulee mieleen Mauno Koivisto joka heilautti kättään ja sanoi ’’kyllä se siitä’’.

Vanhuksien ostovoima tulee alenemaan.

Työllisyys kysymys, meillä on potenttiaalia, mutta toimet saada tekemään työtä onkin sitten toinen asia. Vuonna 2023 on valtioneuvoston ennusteen mukaan 2 535 00 työllistettyä, osa niistä on pätkätöissä.

Nämä kysymykset nyky hallitus tulee jättämään uudelle hallitukselle perintönä. Huikea työsarka, ja tulevan opposition välikysymykset tulevat soimaan taas korvissa neljän seuraavan vuoden ajan.

Toivon hiekkalaatikon reunojen pettävän ja ajatusten ja toimien johtavan tavallisen kansalaisen hyvinvointiin tarkoitettuihin toimiin. Tämä siellä eduskunnassa on usein jätetty huomiotta. Aamupalat nautitaan tasokkaassa ravintolassa, työmatkat taitetaan taksilla, tai edustusautolla.

Huokaus…

MIksi aina vuodesta toiseen samat naamat istuvat eduskunnassa….

Karix