13. helmi, 2022

Ukraina

Venäjällä on selkeä halu turvata itselleen baltian maat vaikka väkisin.

Toimivat samalla sotilaallisena puskurina Venäjän alueelle.

Naton kannattajille, twiitti osui kuitenkin kohdalleen.

Mielestäni twiitin tarkoitus oli herättää järkevää keskustelua turvallisuudesta, samalla se osoittautui mokaksi. Perussuomalaisten tavoite oli myös nostaa Halla-aho takaisin julkisuuteen.

Myös Suomen kohdalla voisi ajatella, että olemme puskurivaltio idän ja lännen välillä.

Suomen liittyminen Natoon yhdessä Ruotsin kanssa johtaa varmasti neuvotteluihin.

Macron ja Saksa ovat olleet puudeleita koko ajan. Euroopan oman puolustuksen eteen ei ole tehty mitään, syy lienee sielläkin Venäjän pelko, ja kaasu.

Tilanne stabilisoituisi jos Ukraina ei liittyisi Natoon, samalla se antaisi Venäjälle mahdollisuuden jatkaa ja tukea Ukrainan sisällissotaa. Samalla saada se oman hallinnon alle Krimin ohella.

Ukraina teki 2017 assosiaatiosopimuksen EU:n kanssa. Eli lähentyminen Euroopan Unionin jäsenmaaksi oli jo tuolloin alkanut. 

Hylkääkö EU tulevan jäsenmaansa?

Näyttää vahvasti siltä, ettei Ukrainasta tule EU maata, koska neuvottelut ovat olleet 2007 asti hyvinkin tahmaisia.

Eu on Venäjän talutushihnassa, samoin alkaa tuntumaan Yhdysvaltain ulkopolitiikka ’’uneliaalta’’.

Biden on osoittautunut olevansa naurun arvoinen suurvalta johtaja, joka vie myös Natolta uskottavuuden pois. Euroopan rauha yhdysvaltain kanssa voi saada kolauksen.

Tämä olisi ollut viesti Venäjälle, tänne ei kannata tulla.

Europan maat pääosiltaan kuuluvat sotilasliittoon, Natolle kuuluu siis, myös Euroopan turvaaminen. Yhdysvallat sijoitti omia joukkojaan Ukrainan rajojen ulkopuolelle, miksei Ukrainaan?

Ukrainan kriisi on pieni osa kokonaisuutta, Venäjän ja Kiinan yhteistyö on voimakasta.

Venäjän ja Iranin välinen kumppanuus hiertää voimakkaasti yhdysvaltojen suhteita. Samalla voidaan ajatella Iranin ja Israelin suhteita. Ei siis hyvältä näytä.

Mukana on siis kommunistinen islamilainen liitto Venäjän kanssa, Irania käytetään hyväksi, saadakseen sekasortoa Usa:lle ja nato liittolaisiin, lähi-idässä.

Venäjän toimet Irakissa ja Syyriassa saivat lopun liiankin nopeasti. Samalla annetaan monessa maassa terrorin jatkua. Ainoa joka pitää uskottavuuden ja pelotteen yllä Syyriassa ja Iranissa, on Israel. Israelia on pommitettu ohjuksin Syyrian puolelta, näihin Israel on vastannut nopeasti. Venäjän tukema Syyria ei tietenkään tykkää asiasta.

Amnesty International, Human Rights Watch vertasivat Israelin tapahtumia apartheidiin, kannattaa lukaista Gatestone instituten kirjoituksia niin pääsee hieman kärryille missä mennään.

Yhdysvallat sekä Israel katsotaan monessa Islamilaisessa maassa uhkaksi, Iran on siis oiva pelinappula Venäjälle ja Kiinalle. Yhdysvallat ovat myös mokanneet, Iranin mahdollisuudet saada ydinase, on vain päivien päässä. Näin ainakin puhutaan ulkomaisissa lehdistöissä.

Nato ja yhdysvallat katsotaan Venäjän ja Kiinan intresseille liian vakavaksi uhkaksi. Samanaikaisesti Kiinalla on halu ottaa Taiwan takaisin itselleen.

Tämä on shakkia suurvaltojen peliareenalla.

Sanoisin venäjää, kiinaa, Irania, Syyriaa, Valko-venäjää Superkoalitioksi joka hakee väkivaltaisesti jalan sijaa Euroopassa ja Lähi-idässä.

Mikä tekee Ukrainasta niin houkuttelevan, että sota katsotaan mahdollisuudeksi.

Uskoisin siihen vaikuttavan myös Ukrainan talous. Viljelykset ja hedelmien tuotto ovat maalle viennin takia suuri tulonlähde. Suomen tuonti Ukrainasta oli tammi- maraskuu 2021akselilla yli 9 miljardia euroa. Samalla Israelissa puhutaan lehdistön mukaan myös, tulevista katovuosista jos sota syttyy Ukrainassa. Viljavasta maasta on siis tullut osaltaan ulkopolitiikan väline.

Jos Niikko mokasi niin Marin mokasi myös.

’’Mikäli Venäjä ryhtyy uusiin sotilaallisiin toimiin Ukrainaa vastaan, siihen on oltava valmius vastata mittavin pakottein”, pääministeri painottaa’’. 

Pääministerimme ei pidä osallistua Suomen turvallisuuteen lausunnoillaan. Niinistö on Presidentti joka lausunnot antaa, tämä Marinille tiedoksi. Marin selviää hienovaraisin olalle taputtellulla, Niikko ei.

Mielestäni Suomella ei ole nyt varaa pullisteluille ja ohjeiden antoon.

Jos Ukrainan tilanne menee pahaksi, niin on myös esitettävä kysymys: Onko Suomi varautunut valmiusvarastoin tai onko asiaa edes otettu huomioon. Maatalouden tuotantoa ja kannattavuutta on ajettu alas vuosien aikana ja usko on ollut tuonnin varassa.

Herättääkö ajatuksia, kysyn vaan.

Karix

https://www.gatestoneinstitute.org/18200/palestinians-human-rights-violations