4. maalis, 2022

Ukraina 3

Yli 7000 Venäläistä tutkijaa allekirjoitti sodan vastaisen lausuman.

Tämä sota on vain muutamien hullujen suunnittelema. Onneksi Venäjällä on myös ihmisiä joilla on oikeudenmukaista ajattelua.

Ukrainan tilanne on hälyttävä, Itse näen asian vaarallisena kaikille Venäjän rajanaapureille.

Ukrainan ydinvoimalaan on tehty pommi-isku, säteilyvaaraa ei ole toistaiseksi. Yk:n turvallisuusneuvosto pitää hätäkokouksen ydinvoimalaa vastaan tehdystä hyökkäyksestä.

Mitä jos sota pitkittyy, ydinvoimalat voivat olla seuraava kohde, vaarassa on Euroopan maat.

Putin yhdisti toimillaan Euroopan unionin maat tiivisti toisiinsa.

Odotan, milloin alkaa Yhdysvaltojen ja Naton väliintulo.

Ydinaseiden käyttö tietää myös Venäjän tuhoa.

Kaikessa karmeudessaan, sota tulee leviämään, ellei jotain ihmettä tule tapahtumaan.

Diktaattorilla on mielessään Baltian maat, Suomi, Ruotsi.

Ulkomaisten lehdistöjen kautta näitä viestejä on lähetetty jonkin aikaa.

Ajatellaan ihmisyyttä, ketään ei toivoisi joutuvan kokemaan sodan kauhuja.

Ei edes hyökkääjien, hyökkääjien moraali on vahvasti aivopesty he luulevat olevansa oikeassa ja taistelevansa oikean asian puolesta.

Elämme vuotta 2020, luulin Euroopan olevan rauhallinen, mutta toisin kävi.

Katson Ukrainan kuuluvan myös Eurooppaan.

Annamme tukea Ukrainaan, helpottaaksemme pahoinvoivaa mieltämme. He tarvitsevat kuitenkin rauhaa, itsenäisyyttä, ja mahdollisuuden perustaa perheitä ja asua turvallisesti.

Nyt saamme katsella pommitettuja siviili rakennuksia, kuolleita henkilöitä, itkeviä lapsia.

Ja vain sen takia kun Venäjä katsoo Ukrainan valloittamisen olevan omien etujen mukaista.

Jotenkin tuntuu ajattelun kumpuavan 1930 luvulta.

Eurooppa on antanut aseapua, tarvikkeita, näilläkin on osallistuttu sotaan. On siis mielekästä ajatella Euroopan olevan myös sodan jaloissa.

Venäjä tulee katsomaan myös avustaneiden maiden suuntaan. 

Sota on saatava loppumaan, se tuskin loppuu nopeasti. On myös tehtävä asioita jolla estetään sodan leviäminen muihin valtioihin, oli sitten kyseessä Eu maa tai Nato maa.

Sodan pitkittyessä vaara kasvaa entisestään.

Ukrainan Presidentti ja kansalaiset ovat osoittaneet olevansa urhoollisia, he ansaitsevat pikaisen Eu jäsenyyden. Ei sitä tarvitse miettiä vuosien ajan. Sodassa vaihtoehtoja on vain kaksi, Euroopan ja Naton väliintulo tai Ukrainan alistaminen hirmuhallintoon.

Jokainen päivä tuo lisää sodan uhreja.

Toivoisin Ukrainalaisten pakolaisten sijoittuvan perheisiin mikäli mahdollista. Jotenkin tuntuu nuo vastaanottokeskukset olevan kolkkoja paikkoja. Toivon myös, ettei vastaanottokeskukset lähde taas bisneksen tekoon, mikä oli 2015 jälkeen hyvin yleistä. 

Venäjä on kosinut Syyriaa ja Islamisteja liittymään joukkoihinsa, en voi ymmärtää jos koalitiosta tulisi totta. Miten täysi ateisti joka myös rajoittaa uskonvapautta voisi tehdä yhteistyötä Islamin edustajien kanssa.

Bunkkerista on hyvä antaa määräyksiä ja unohtaa todellisuuden taju, toivon sodan uhrien kummittelevan diktaattorin mielessä, aina kun silmät painuvat kiinni.

Kiinan rooli on myös aiheellinen, toivon heidän huomaavan miten kauppasuhteet Venäjään loppuvat. Kiinan tuki Euroopalle voisi olla vahvempaa, samalla Kiinan kauppa vahvistuisi maailmalla. Venäjä ei ansaitse minkään demokraattisen ja vapaan maan tukea.

KariX