11. maalis, 2022

Lisää Ukrainasta

Venäjän järjetön sota Ukrainaa vastaan.

Tämä ei ole Euroopan vika vaan Venäjän oman vallanhalun aiheuttama vastareaktio.

Putin järjestää kansalleen poikkeukselliset olot, rupla laskee hyvää vauhtia alaspäin. Vaikka kulutushyödykkeiden hinnat olisivat samat kuin ennen pakotteita, saa tavallinen kansalainen yhä vähemmän tavaraa kaupoista.

Tässä sodassa ei ole voittajaa, ei vaikka Ukraina tulisi vallatuksi. Talouspakotteet tulevat jatkumaan vielä pitkään.

Median sitominen omiin uutisvalheisiin antaa tavalliselle kansalaiselle aivan väärän kuvan tapahtumien kulusta. Somen ja muiden tiedotusvälineiden sulkeminen ulkomaailmasta ruokkii vain yksipuolista näkemystä kriisistä.

Eniten tulee kärsimään Venäjän tavallinen kansalainen.

Pohjois-Korea on kaikessa kommunistisuudessaan vastaava maa. Toisin ajattelijat poistetaan työleireille, uskonvapautta ei ole, kansalainen joutuu palvomaan johtajaa Jumalan kaltaisena henkilönä.

Päästäkseen johtajien suosioon on taputettava puheiden jälkeen samaan tahtiin kuin kaikki muutkin. Sananvapaudesta on mahdoton puhua, on vain yksi sana joka on hyväksyttävä iloisin mielin. Vaihtoehtona on tietysti lähteä vankeuteen.

Miksi kukaan haluaa edes kyseistä valtaa, aika yksinäistä….

Kansalaiset kuitenkin ajattelevat toisin, jos ajattelevat….

Pohjois-Koreassa lapset on kasvatettu jo usean sukupolven ajan tiukkoihin määräyksiin, he eivät tiedä paremmasta. Osa Venäjän kansalaisista uskoo Venäjän median antamiin uutisiin, osa taas näkee tilanteen vaaralliseksi ja lähtee muihin maihin asumaan.

Ukrainan sodan hyökkääjät luulivat menevänsä sotaharjoitukseen, moni on laskenut aseen maahan, huomattuaan mitä ovat tekemässä.

Tilanne on myös sekava, oli kyse Venäjästä tai Ukrainasta niin informaatioon sisältyy myös propagandaa. Uhrien määrästä ei ole tarkkaa tietoa, samalla live kamerat kuvaavat rauhallista Kiovan kaupunkia.

KariX on varovainen informaation osalta, on kuitenkin selvää pommien osuneen sairaaloihin, ja siviilien asuinalueisiin. Vastuuntunnotonta ja mielestäni rikos.

Sodan kuvia raunioituneista kerrostaloista yms. antaa selvän kuvan hyökkääjän halusta tuhota väestöä.

Mitä hyötyä on sodan runtelemasta maasta kohta kenellekään, infra, koulut, sairaalat kaikki lyödään maan tasalle.

Kunnioitan Anonymous hakkereita, he haluavat tuoda julki Venäjän tiedotusvälineissä oikeaa mediaa.

Venäjä pitää itseään suurvaltana, itse näen sen olevan vain valtio jolla on suuret luulot itsestään. Suurta egoa pönkitetään pommittamalla lastensairaalaa.

Rahasta on tullut monelle kirous, Putinin lähipiiri on varsin rikasta porukkaa, valtaa ei haluta menettää, joten presidentin jatkoaikaa virassaan mulkeroidaan tarpeen vaatiessa, muuttamalla lakia. 

Suurvaltajohtajien kuuluu edistää rauhaa sekä kansalaistensa hyvinvointia, kehittämällä valtiota rauhanomaisesti kaikkien hyödyksi. Me kaikki olemme ihmisiä, vaikka ihonvärimme tai puhuttu kielemme on erilainen. Johtajilla tulee olla avarakatseisuutta ja pyrkimys maailman rauhaan ilman sapelien kalistelua tai tykkien pauketta.

Sota tuo myös avustusjärjestöille ongelmia. Paljon on olemassa vääriä avustuskanavia jotka ovat erittäin hienosti tehty ja vaikuttavat oikeilta. 

KariX luottaa nyt vain Punaiseen Ristiin, Fidaan, Unicefiin.

KariX