18. maalis, 2022

Lastenvaunut

Lvivin aukiolle on asetettu 109 lastenvaunua.

Nämä vaunut ovat asetettu kuolleiden lasten muistoksi, Ukrainan sodan aikana.

Päätön pommittaminen siviilikohteisiin, sairaalaan. Tarkoituksena aiheuttaa mahdollisimman paljon tuhoa ja pelkoa väestössä. 

Kiovan alueella pommit saivat myös tuhoa, sydäntäsärkevää on nähdä ihmisten haavoittuneen, kävelevän lasittunein silmin päämäärättömästi eteenpäin.

Mariupolin teatterin pommi-iskun jäljiltä on saatu pelastettua n. 130 ihmistä.

Noin 1300 ihmistä on arvioitu olevan kellareissa loukussa.

Päästäkseen Kiovaan, Venäläiset käyttävät Ukrainalaisia siviilejä ihmiskilpinä edessään matkatessaan kohti kaupunkia.

Siviileihin kohdistuvia hyökkäyksiä tuntuu tulevan päivittäin, tällä ei ole mitään tekemistä sodan kanssa. Puhutaan sotarikoksista. 

Näitä tapahtumia ei voi hyväksyä, sodan aloitti Venäjä, Venäjän on myös jouduttava vastaamaan teoistaan.

Jokaiselle on varmaan selvinnyt hyökkääjän mielentila, Putin tuntuu elävän tsaarinaikaisia hetkiä, samalla häneltä on kadonnut nykyaika ja todellisuus.

Ihmisyydellä ei ole myöskään mitään merkitystä, tämänkin Putin on teoillaan osoittanut. KariX näkee Venäjän päättäjän olevan naiivistinen, äksyilevä diktaattori jonka agressioita on vaikea ennakoida.

Samanlaisia ihmispommeja on ollut historiassa ennenkin, he ovat kaikki toistaiseksi löytäneet kohtalonsa jollain tapaa. Ilman kunnioitusta.

KariX sai tänään tietää Unicefin keräyksien menevän perille, sodan runtelemaan Ukrainaan.

20 euron lahjoituksesta tiedon mukaan menee 18 euroa kriisialueelle.

Pidän suhdetta oikeanlaisena, vaikka joskus tuntui avustuksien olevan vain järjestön tukemista varten. Auttaa voi pienelläkin rahalla.

Suomea on uhkailtu Putinin toimesta, tässäpä taas sopiva kohde, rauhaa rakastava maa. Jos tänne tullaan vierailulle niin toivotamme erittäin lämpimästi tervetulleeksi. Samalla otamme sen Suomineidon jalan ja käsivarren takaisin.

KariX