9. huhti, 2022

Trolleja taivaalla

Facebookkia katsellessa tulee mieleen myös toisinajattelijat.

Puhutaan trolleista jotka esiintyvät Suomalaisilla nimillä tai saavat rahoitusta jostain lähteistä.

On mukana tietysti tavallisia kansalaisia jotka pelkäävät tutun ja turvallisen häiriintyvän.

Some maailmaa voisi verrata tieto virran kaaokseen, kaikki tieto ei ole oikeaa mutta uskovia löytyy joka asiaan.

Somea käytetään poliittisien tarkoitusperien eteenpäin viemiseksi, aina myös sen mukaan missä halutaan vaikuttaa.

Nato keskustelu on saanut mielenkiintoisia piirteitä, tavallinen kansalainen voi some maailmassa toimia kaiken tietävänä asiantuntijana.

Sodan kuvien vääristeleminen, vastakkainasettelua, KariX tuntee surua sodan uhreja kohtaan joita käytetään myös osana propaganda koneistoa.

Sota ja voimankäyttö ei ole missään muodossa hyväksyttävää. Tulisi katsella varsin laajasti ihmiskunnan kehitystä ja oppia historiasta. Emme ilmeisesti halua muistaa asioita II maailmansodasta, aina voi ottaa kirjan ja lisätä tietomäärää.

Sota sinänsä maiden välillä ajaa kehitystä ja taloutta vuosikymmeniä taaksepäin.

Mitä Suomi siis tarvitsee, yhtenäisyyttä, halua tehdä asioita yhteisen asian eteen ja huonon päivän tullessa auttaa kaveria.

Valtiomme johto toimii sen tietämyksen mukaan mitä he saavat eri instansseista. Heillä on viimekädessä enemmän tietoa kun tavallisella kadun asiantuntijalla.

Päätökset johdolla, perustuvat tarkoin harkittuihin asioihin ja toiminta on sen mukaista. 

Natosta puhuttaessa ei päätöstä tehdä hetken hurmiosta, joskus on osattava luottaa päätöksiin joita valtiomme johto tekee.

Politiikka on näinkin vakavan asian ollessa kyseessä joskus lähes naurettavaa. Viikko sitten Niinistö antoi lausunnon mediaan ja eikös kohta Marin heitti saman asian uudestaan. Irtopisteitä ei herunut ainakaan minulta. Alkuviikosta näin hauskan kuvan somessa, koko naishallitus oli koolla leveä hymy huulillaan, Li esitteli takarivissä sormillaan V- merkkiä, (tuttu Venäjän tankeista). Ilmeisesti tahaton ele, mutta hymy ja nauru on kaukana nykyisestä tilanteesta.

Edelleen ihmettelen miksi aluehallinto himmeli piti perustaa ja koko sote uudistus. Menot kasvaa eikä mikään tule parantumaan ainakaan kansalaisen mittapuun mukaan. Saatiin taas uusia poliittisia paikkoja josta kokouspalkkioita voidaan maksaa. Onhan tässä muutakin, Keskusta onnistui Kokoomuksen kanssa aluevaaleissa joten johtaja paikat menivät heille. Valta ’’pahoinvointi alueilla’’ jakautui pääosin kahdelle puolueelle

KariX:n mielestä olisi huomioitavaa myös rahan jakaminen maailmalle, ymmärrän Ukrainaan kohdistuvan tuen, sitä pitää jatkaa. Tilanteessa missä ollaan ei raha kasva puussa, joten muissa avustuksissa olisi säästettävä.

.

2006 lähtien on velka kasvanut kaksinkertaiseksi, yli 120 miljardia, samalla bruttokansantuote on laskenut 2020 jälkeen. Joten toimia tarvitaan. Velka kellon mukaan nyt 137 miljardia ja luku nousee kovaa vauhtia.

Ukrainan sota ja talouspakotteet vaikuttavat jokaiseen kansalaiseen, hintojen nousut yms.

Paluuta vanhaan ei tule olemaan lähivuosien aikana. 

Nykyinen tilanne vaatii puolustus kykymme nostamista, panostusta omavaraisuuteen maataloudessa, tiukkaa poliittista osaamista ulko politiikan saralla, yhtenäisyyttä.

En viitta nyt Päivi Räsäseen, mielestäni koko Räsäsen juttu oli aiheeton, niinkuin oikeus sen näki.

Eniten KariX:ää ottaa pattiin politiikan öyhöttäjät jotka yrittävät saada irtopisteitä kansalaisilta pontevilla ulos tuloillaan. Tuntuu siltä, että eduskuntaan pääsee vain jos on sakkoja rasistisista lausunnoista, sakoilla ja julkisuudella pidetään sitten se kansanedustaja paikka varattuna seuraavien vaalien jälkeen..

Pienet terveiset päättäjille, tehkää oikeita päätöksiä, te olette Suomen kansalaisten edustajia, seuraavat vaalit ratkaisevat miten kaikki meni.