22. touko, 2022

Ilmastoa ja sähköbiiliä

Iiris Suomela olisi ollut Vihreille oikeampi vaihtoehto pj:ksi. Ohisalon kommentit paluun jälkeen ovat hermoja koettelevia.

Tilanne, jossa nyt ollaan, tulee vaikuttamaan myös ilmastotavoitteisiin. Ilmastotavoitteet voisi pistää joksikin aikaan jäihin ja katsoa mihin suuntaan ollaan menossa.

Vihreiden tulisi olla osa hallitusta ja priorisoida asiat tärkeysjärjestykseen.

Ykkösasia olisi nyt maatalouden alkutuotannon kannatavuus ja omavaraisuus. Myös maatalouden vienti tulisi laittaa korkealle tavoitteissa. Kannabista ei tule viljellä eikä viedä tai edes käyttää, vaikka Vihreät niin haluaisivatkin.

Emme voi saada kaikkea heti, miksi Vihreät ei ota juurikaan kantaa Ukrainaan?.

Taktiikkana on ajaa asiaa 100%, jos saavuttaa 20% toteutuessaan julistetaan se voitoksi Vihreille. Tätä Erdoganille tyypillistä neuvottelutaktiikkaa on käytetty jo pitkään. Hallitustoverit kiristelee hampaitaan päätöksiä tehdessään.

Kiinnittäkää myös huomiota Venäjän päästöihin ja valittakaa niistä, autoilun päästöt eivät ole naapurissa edes top 100 listalla. Höpöpuheet Suomen Diesel autojen vaihtamisesta sähköautoon tuntuu myös utopistisilta. Ohisalo ei nyt ymmärrä, kaikilla ei ole varaa sähköautoon, mutta liikkua pitää ja päästä töihin.

Ukrainassa palaa taloja pommitusten myötä, ilmastoasiat ovat Venäjän johdosta pahasti hakoteillä. Maatalouden tilanne Ukrainassa tulee vaikuttamaan voimakkaasti maihin joissa ollaan ostoviljan varassa.

Jatkan hieman autoilusta, autokaupan kohdalla uutta sähköautoa saa nyt odotella jopa kaksi vuotta. Johtuu komponentti pulasta sekä suuresta kysynnästä.

Siirtymä tulee vaikuttamaan myös autokauppaan, varaosamyyntiin, sekä huoltoliikkeeisiin. Sähköauton tulo tulee merkittävästi vahentämään työpaikkoja.

Sähköauton takuuaika on pitkä ja huollon tarve tulee olemaan voimakkaasti vähenevää. Kuluttaja voi käydä päivittämässä autoonsa uutta ohjelmistoa merkkiliikkeessä maksua vastaan.

Tulevaisuus autotehtailla on kuitenkin vetyauto konseptissa joka voi korjata tilannetta parempaan suuntaan. Tankkauspisteiden maan laajuinen kattavuus aiheuttaa myös tulevaisuudessa ongelmia. Auton saanti kestää vielä vuosia, Renault julkaisi oman vety/sähköauto mallin viime viikolla. Sen saanti on vielä tulevaisuudessa.