28. touko, 2022

Disinformaatio, ajattele ennen kuin uskot.

Informaatiosodasta ruokapöytiin

Sosiaalinen media suoltaa mitä erilaisimpia näkökantoja. Tutuksi tulleen MV-lehden tuottajat ovat saaneet myös Suomalaisia mukaan propagandan levittämiseen.

Valveutuneet tietävät lehden intressit Venäjän suuntaan.

Suomeen on syntynyt ryhmiä jotka hakevat poliittista maaperää puolueena. Tässä on oman edun tavoittelu takana, kohderyhmänä ihmiset joihin kirjotusten alkuperä suuntautuu on tietämättömiin kansalaisiin. Samalla pyritään vaikuttamaan Nato ja Eu vastaisiin ajatteluun.

Isänmaalliset ryhmät tai miten niitä voisi sanoa, toimivat voimakkaasti disinformaation levittäjinä.

Suomen suvereniteetti ja turvallisuus on tärkein asia. Sitä ei edesauta kansan jakaminen lohkoihin ja vastakkain.

Ryhmät jotka ovat ajaneet Suomen irtautumista Euroopan unionista ovat myös informaation levittämisen taustalla. Suomen pyrkimys Nato maaksi on turvallisuuden takia tärkeää, lisäturva joka saadaan antaa meille takuun, että emme ole yksin sotilaallisten ongelmien kanssa. Heikomman valtion sotilaallinen tyhjiö on aina vahvemman vaikutteille alttiina ja voi johtaa konfliktiin. Naapurimme johto ei ole kovinkaan luotettava. Ihmettelen mikä saa Suomalaiset puolustelemaan raiskauksia, siviileihin kohdistuvia pommituksia, rakennuksien ja infran tuhoamista. Näitä kirjoituksia kun näkee alkaa häpeän tunne nousemaan, kaipaamme yhtenäisyyttä emme kansaa jakavia mielipiteitä.

Euroopan unioni on tärkeä maamme turvallisuudelle ja vakaudelle, myös kauppakumppanit ovat taloudellisesti meille tärkeitä.

Mitä jos Suomi olisi ulkona kaikesta tästä, olisimme sotilaallisesti alueena tyhjiö ilman uskottavaa puolustusta. Kaupallisesti olisimme rajoittuneena Venäjän kauppaan, Kiinaan, Eurooppalaisille tuotteille asetettaisiin tulleja yms. toimia.

Taiwan, Israel, sekä maat jotka ympäröivät mustaa merta ovat vaarassa. Maat ovat kärsijöitä jos konfliktit alkavat laajentumaan.

Kiina, Venäjä, Pohjois-Korea , sekä Iran ovat perustaneet koalition, jossa tullaan vaikuttamaan sotilaalliseen epävarmuuteen Euroopassa sekä Nato maissa. Kyse ei ole Suomen jäsenyydestä, toimet kohdistuvat voimakkaasti Usa:n suuntaan.

Kiinan rooli on ollut sivustakatsoja , mutta viimeaikoina on ollut havaittavissa yhdensuuntaisia toimia ja lausuntoja Venäjän kanssa. 

Turkin ja Suomen, ruotsin tilanne on herkkä, joten kirjoittelu aiheesta tulisi pistää jäihin.

Ukrainan tilanne olkoon meille Suomalaisille kaikille opiksi, kunnioitan Ukrainan kansalaisia jotka taistelevat itsenäisyytensä puolesta.

Venäjän provokaatio Ukrainan viljavarastoihin on hyökkäys Ukrainaan ja Eurooppaan. Monissa maissa tullaan näkemään leivän ja vehnä tuotteiden vähentyminen hyllyistä. Satoa ei Ukrainasta tänä kesänä saada, peltojen raivaus miinoista sekä sotatilanne voi pitkittää satoa jopa vuosia. Ukraina ja Venäjä vastaavat neljänneksen maailman vehnän tuotannosta. Monissa maissa pelätään ruokapulan johtavan nälänhätään.

Kun vilja on viety, säännöstelee viljakauppaa Venäjä. On myös huomioitavaa öljyn ja kaasun olevan painostus tekijöitä.

Huomionarvoista on myös Kiinan, Iranin tekevän taustalla kaupallisia sopimuksia eri maiden kanssa johon kuuluu myös turvallisuus asioita. Venäjän toiminta Syyriassa sekä Afrikan alueella on myös kriittistä, luonnonvarojen haltuunotto sekä poliittinen ja sotilaallinen vaikuttaminen.

Kokonaiskuva tilanteesta ei siis näytä hyvältä, Naton jäsenhakemusta voidaan pitää perusteltuna.

Öljy, kaasu, vilja ovat joutuneet maailman tilanteen pelinappuloiksi ja painostuskeinoiksi. Voidaan myös puhua kultavarantojen lisäämisestä jota haalitaan kehitysmaista sotilaallisten toimien myötä tai vastineena vallan pitämiseksi. Metallit ja siru tuotanto on myös haluttua tavaraa. Sudanin kultavarantojen on sanottu rahoittavan Venäjän sotaa. Etelämantereelta on löydetty kaasu esiintymiä, Venäjän tutkimukset alueella ovat selvittäneet esiintymät, näitä alueita ei pidä edes hyödyntää tai tutkia millään lailla.

Myös luonto on otettava huomioon sekä luonnonvarojen käyttö jos se kohdistuu väestöön ja sotaan. 

Vilja ja maataloustuotteiden omavaraisuus on ensiarvoisen tärkeää.

Taistelemme luonnonvarojen hallitsemisesta. Siksi olisi elintärkeää kehittää uusia energia muotoja ja alue kohtaisia voimaloita sähkön jakamiseksi pienempiin yksiköihin. Hajautettu sijoittelu on myös turvallisuutta.

Eräs vanha sanonta pitää paikkansa kriisin tulessa, ’’se joka viimeksi nauraa on maajussi’’. Niinhän se on, maatalouksilla riittää omaan pöytään aina antimia.

Kristillisdemokraatti KariX