12. kesä, 2022

Kannattaa joskus ottaa järki käteen.

Kotimaan politiikkaa, ja vähän ulkomailta.

Keskusta väläyttelee vero alennusta, sekä erityistalousalueista joissa otetaan yrittäjyyden investoinnit huomioon vero teknisin toimin, keventämällä veroja. Myös ruuan verotuksen alentamisesta on puhuttu.

Keskustan suusta on kuultu viimeaikoina mitä erillisempiä uudistus puheita.

Syy lienee hyvinkin selkeä, vaalit lähestyy.

Puolueen johto halutaan pitää ennallaan mikä on mielestäni demokratian vastaista. Mikäli joukosta löytyy osaamista niin miksi ei anneta mahdollisuutta edetä poliittisella uralla.

Alue kohtaiseen verotukseen siirtyminen ei anna yrittäjille tasa-arvoista kohtelua. Tässä vedetään monia yrittäjiä kölin alta ilman happilaitteita.

Maaseutu on Keskustan johdolla unohdettu kokonaan. Kristilliset on ainoa puolue joka on ottanut maatalouden ongelmia esille. Oppositiossa vaikuttaminen ei ole helppoa, vastassa on hallitus joka on istunut keinulaudan päällä, toisessa päässä Vihreät. Tasapainoilun vuoksi ei järkeviä päätöksiä ole voitu tehdä, aina joudutaan tilanteeseen johon vedetään ilmasto asiat esille.

Keskustan hallituskausi ja sisäiset ongelmat puolueella ovat olleet varsin hajanaiset. Lisää tabascoa soppaan heittää Paavo Väyrynen, Paavo on ikoninen muumio joka tulee esille sarkofagistaan ajoittain. Puolue äänesti Naton puolesta, Paavo on sitä vastaan. Ilmeisesti Paavo näkee tässä asiassa olevansa oikeassa ja pääsevänsä tulevaisuudessa Presidentiksi, onhan se ollut Paavon haave jo pienestä pitäen.

Vaaliteemoissa hallituspuolueet tulevat käyttämään asioita joita oppositio on yrittänyt voimakkaasti viedä eteenpäin. Takinkääntöjä ja likaista peliä tiedossa.

Olennaista tässä kaaoksessa on, miten Keskusta toimii seuraavan 11 kuukauden aikana, saako se äänestäjien päät kääntymään katteettomin lupauksin ja mihin suuntaan sitä aletaan kumarrella, nyt on oltu polvillaan Vihreiden edessä. On unohdettu pientuloiset, yrittäjät, eläkeläiset. Kuka enää vakavissaan antaa Keskustalle äänensä.

Maailmanpolitiikkaa

Turkin esittämät vaatimukset Nato-jäsenyydestä Suomen kohdalla ovat olleet mielivaltaisia.

Syitä tuntuu löytyvän, huhtikuussa Turkki ilmoitti tukevansa Suomen Nato-jäsenyyttä Niinistölle.

Oliko ilmatorjunta ohjusjärjestelmän osto Venäjältä tammikuussa se ratkaiseva tekijä jonka ehdoksi laitettiin Nato kysymys. Venäjä on varmasti punninnut vaihtoehtoja vuosia ennen aloittamaansa Ukrainan sotaa.

Turkin kantaan vaikuttaa muutama tärkeä asia. Venäjän mielipide oli Suomen Nato-jäsenyydestä hyvin vaisu. Taustalla oli varmuus miten Turkki tulee toimimaan Suomen ja Ruotsin vastaisesti.

Syyrian tilanne, eräs vaikuttava tekijä on Turkin halu tehdä rajalle 30 km turva vyöhyke. Sotilaallinen toiminta alueella kuitenkin tarvitsee Venäjän hyväksynnän joka ei liene vaikea saada. Tähän liittyy myös Suomen ja Ruotsin Nato-jäsenyys. Turkki ja Venäjä toimivat yhteisten päämäärien eteen.

Turkin halu toimia Kreikan vastaisesti Egean merellä ja Kyproksen saarella, myös Pohjois-Syyria, Sinjar, Kirkuk Irakissa ovat Turkin tähtäimessä.

Seuraava lausahdus Turkilta: 

Irakista, Syyriasta, Libyasta, Krimistä, Karabahista, Bosniasta ja muista veljesalueista huolehtiminen on Turkin sekä velvollisuus että oikeus. Turkki ei ole vain Turkki… Fyysiset rajamme ovat erilaiset kuin sydämemme rajat.”

Vallanhalu ja valloitus on siirtynyt myös Turkin Presidentille.

Naton sisällä Turkin toimet ei tue yhteistä puolustuspolitiikkaa vaan hyökkäys sotaa Syyrian alueelle. Miten Nato voi pitää Turkkia edes jäsenvaltiona, Turkin erottamista Natosta olisi tehtävä nopeasti, vaikka siihen ei ole suoraa ohjeistusta.

Ei ole ihme jos Turkin Presidentti laittaa Venäjän intressit etusijalle omissa pyrkimyksissään.

Putinin puheet sodan laajentamisesta Pietari Suuren tavoin, tarkoittaa se Suomea ja Baltiaa.

Ihmettelen miten Venäjän ja Turkin kansakunta hyväksyy diktaattorien puheet tekemättä mitään.

Suomen Nato hakemus.

Seuraan uutisia päivittäin, Turkin lehdistö sai vihiä mielenilmauksesta joka on pidetty eduskuntatalon edessä.

PKK lippuja ja tunnuksia heiluteltiin.

Poliisin olisi heti pitänyt puuttua ja takavarikoida liput joukkiolta.

Sama Ruotsissa, kiva katsoa miten omassa päässä kolisee.

Eu on luokitellut PKK:n järjestönä terroristiseksi.

Nyt varmaan piippaa monella muullakin kuin minulla.

Hallituksen olisi otettava kova linja näille toisinajattelijoille, tarkoitus heikentää Suomen Nato hakemuksen etenemistä. tarkoitus perä mielenosoittajilla lienee selvä. Vasemmisto nuoret ovat olleet poistamassa PKK:ta terroristilistalta, olisiko osuutta ilmaukseen.

Karix