27. elo, 2022

Pääministeri

Pääministeri

Media on mieletön, ensin paheksutaan ja sitten takki alkaa kääntyä.

Oletko huomannut uutisten muotoseikat, ensin annetaan villakäsineet kädessä viestiä Marinin sekoilusta, seuraavaksi etsitään puolestapuhujia, lopuksi jätetään asia roikkumaan josta lukija saa tehdä omat johtopäätöksensä.

Otetaan esimerkki, jos olet mieshenkilö eduskunnassa edustajana tai ministerinä. Pelkkä tekstiviestin laitto eteenpäin voi johtaa erotetuksi (Ilkka Kanerva, Mika Niikko).

Sanna Marinille SDP antoi siunauksensa ja tukensa. 

Lehdet jotka aikaisemmin tuomitsivat Marinin biletyksen ovat siistineet kannanottojaan. Jotenkin alkaa tuntumaan puolueen vaikuttaneen uutisointiin, jos näin on, pitää puhua paljon laajemmasta mielipiteisiin vaikuttamisesta. 

Lehdistö puhui jopa Marinin tehneen asiat tarkoituksella, rikkoakseen päämisterin rajoja.

Tällä hetkellä käydään neuvotteluja Turkin kanssa Natoon liittymisestä. Voidaanko silloin puhua, että Marin aiheutti myös tilanteen, jossa Turkki ei ota Suomea tosissaan ratifioidakseen sopimuksen. Oliko tämä tarkoituksellista.?

Asiaa puoltaa myös kesärantaan kutsutut vieraat, bloggaria, laulajaa, missi. Yhteinen nimittäjä on nuoriso. Mielipide vaikuttaminen lähtee juuri näistä piireistä, Marin haluaa taustavoimia jotka puolustaa tekoja. 12.10.2021 Rumba lehdessä on kirjoitus Kesärannan tilaisuudessa johon oli kutsuttu viihdealan taitajia. Taustalla oli kirjoittajan mukaan irvokas vaalikampanja, Kesärannan käyttö ei ole ensimmäinen kerta kun nuorison mielipiteisiin vaikutetaan

Jos hallitus, sekä eduskunta on päättänyt Natoon hakemisesta ei pääministerin pidä tehdä omia ratkaisujaan sen estämiseksi tai sitten koko SDP on taustalla, luottamus puolueen taholta tuli nopeasti? Muistamme myös Vasemmistoliiton nihkeän kannan liittymis prosessissa. Vasemmisto istuu myös hallituksessa. RKP ei ole juurikaan kommentoinut. Keskusta on kommentoinut pienimuotoisesti. Vihreille asia taas on luonnollista, vähän samaa kuin elokapinan ilmauksissa.

Luulisi hallituksella olevan edes sen verran selkärankaa, että asioihin puututaan jos mopo lähtee käsistä.

Budjettiriihi lähestyy, pää on annettu hopealautasella muille puolueille, seuraava skenaario voisi olla mahdollinen. ’’Pistetään Sanna budjettiin koko Suomen julistaminen luonnonsuojelualueeksi, vai näytänkö uuden videon?’’. Tällä on selvä sisä- ja ulkopoliittinen vaikutus. Nähtäväksi jää miten sitä käytetään.

Pääministerimme kuvat ja videot ovat levinneet mediassa maailman laajuisesti. Uskottavuutemme on asetettu vaakalaudalle Euroopan Unionissa ja maailmalla. Tapahtumat tuskin olivat ainutkertaisia joten uusia paljastuksia voi olla tulossa.

KariX