17. syys, 2022

Venäläisten kiinteistökaupat, rahanpesu, suunnitelmallisuus vai skenaario.

Venäläisten kiinteistökaupat, rahanpesu, suunnitelmallisuus vai skenaario.

Naapurimme Venäjä, suunnitteli Ukrainan invaasion ja ’’erikoisoperaation’’ huolella.

Ensin alkoi separatistien toiminta Ukrainassa jota Venäjä tuki. Siihen liittyi voimakas propaganda ja alueiden miehitykset, Dombas, Krim , mm. tämä toiminta kesti useita vuosia ja kärjistyi lopulta sodaksi Ukrainan maaperälle. Uskon toiminnan olevan tarkoin harkittua. Venäjän separatistit tai palkka-armeija pudottivat MH17 matkustajakoneen alas ampumallaan ohjuksella. Prokaatiolla oli merkitystä sodan alkamiselle, jota ilmiselvästi haluttiin. Venäjä yritti vierittää syytä Ukrainan niskoille.

Onko Suomesta tehty suunnitelma

Seuraavat asiat puoltavat suunnitelmallisuutta. Vuodesta 2000 asti ovat Venäläiset ostaneet asuinrakennuksia, kerrostaloja jotka ovat olleet huonossa kunnossa. Tontti kauppa on ollut vilkasta. 2021-2022 kiinteistökaupan määrä oli 410 myytyä kiinteistöä. Olennaista on sijainti, suurin osa on itä-rajan läheisyydessä. 

Imatralla asuu pelkästään n.600 Venäjän kansalaista, 2020 Suomalainen omistaja alkoi myymään kiinteistöjä Venäläisille samoilla hinnoilla millä oli rakennukset ostanut. Nyt vuokratulot ohjautuvat Moskovalaisen omistajan tilille Belgiaan. Toinen kiinteistön omistaja on Pietarilainen yrittäjä jolla on Suomessa osakeyhtiö. Suomessa toimii myös Venäläisille asiakkaille erikoistunut kiinteistöyhtiö, eivätkä Suomalaiset kiinteistöalan yritykset myöskään kieltäydy helposta rahasta.

Tonttikaupat ovat suuntautuneet lentokenttien läheisyyteen. Asuinrakennukset ovat olleet jopa asuinkelvottomia. Sijainti on ollut määräävä tekijä sekä omistus. Viimeisen tiedon mukaan kiinteistökaupat olisivat lisääntyneet 2022 aikana.

Kaupan onnistuessa voi Venäläinen omistaja myydä sen kolmannelle osapuolelle, kotipaikastaan riippumatta.

Kiinteistökauppaan tarvitaan laki joka estää myynnin muille kuin Suomen tai EU kansalaisille, Lain tulee kattaa myös tontin tai kiinteistön vuokraaminen yrityksille joilla on omistuspohja Venäjällä. Vuokratulot on myös saatava jäämään kotimaahan.

Tonttikauppa on kukoistanut itä-rajan alueella voimakkaasti.

Kuopion Kelloniemessä olevan öljysataman kohtalo selvisi kesän aikana. Kuopion kaupunki ja rakennelautakunta jatkoivat vuokrasopimusta Venäläisyrityksen kanssa (Lukoil/Teboil). Sijaintina erikoinen, lähellä kaupunkia, lähellä lentoasemaa, aidattu alue. Rakennelautakunta sekä päättäjät olisi voineet vuokrasopimuksen lopettaa, mikä olisi ollut oikea vaihtoehto. 

Rahanpesu, Danske bankin sekä Nordean kautta on pesty Venäläistä huume rahaa. 2014 alkaen on rahanpesua tutkittu. Tämä on vain osa kokonaisuudesta, miten paljon Venäläistä rahaa on todellisuudessa virrannut Suomeen ja miten sitä on käytetty. Uskon summien olevan hämmästyttävän paljon suurempia.

Vuonna 2014 suomalaisyhtiön tileille Danske Bankiin ja Nordeaan siirrettiin yli 6,5 miljardia ruplaa muutamassa kuukaudessa. Euroina summa on noin 140 miljoonaa euroa. 

Tämä liittyy myös kiinteistökauppoihin, sekä myös moneen muuhunkin. 

Valtavia rahasummia on jo pesty. Rahoilla on ostettu länsimaissa kiinteistöjä, osakkeita, yhtiöitä, osuuksia rahastoissa, tehty lahjoituksia säätiöille, yliopistoille ja puolueille.

Onko kysymys asiallinen jos sanon Venäläisen rahoituksen poliitikoille olevan nykypäivää. Toivottavasti olen väärässä tässä olettamuksessa, mutta esim. Venäjän viisumien myöntäminen jatkuu edelleen. Tosin myöntämistä on vähennetty, rajoja ei ole saatu kiinni. Suomen poliitikot löysivät porsaanreiän ja tukeutuvat päätöksessään Eu:n virkamiehiin ja lakeihin. Viisumien myöntäminen ei ole kiinteistön omistuksesta kiinni. Mitä nopeammin saamme viisumikiellon toimimaan tarkoittaa se turvallisuutta. Sauli Niinistö on myös kommentoinut asiaa 16.9.2020 HS.

Kiinteistökaupolla ja maanomistuksella on suuri merkitys. Itä-rajan seutu on vesistöjen rikkomaa aluetta, aina Nurmes-Kuopio-Kouvola linjalla. Vesistöt, sillat, tiestöt, tekevät alueesta sabotaaseille ja terroriteoille vaarallisen paikan. Sotilastukikohtien ja lentokenttien läheisyydessä olevat tontit ja kiinteistöt ovat myös turvallisuusriski. On otettava huomioon kokonaisuus, Venäläiset rahavirrat, rahoilla haetaan valtaa ja hyväksyntää. Toiminnan laajuus antaa vaikutelman suunnitellusta toiminnasta jota on valmisteltu vuosia.

Turvallisuutta ajatellen, Itä-rajan alue jossa asuu Venäläisväestöä on altis ensin propakandalle jossa Suomea haukutaan maaksi jossa on epäinhimilliset olosuhteet asua. Sitten yksityinen turvapalvelu tulee tarkistamaan tilannetta. Siitä se lähtee ….(Ukraina 2).

KariX

https://www.hs.fi/politiikka/art-2000009053469.html