21. syys, 2022

Ydinpelotteen käyttö, asia jota ei pitäisi koskaan käyttää.

Ydinsodan mahdollisuus, Ukraina, Eurooppa

Ennen kuin aloitat kirjoitukseni lukemisen olisi hyvä lukea tutkijoiden laatima artikkeli tämän hetkisestä tilanteesta. Putinin puhe 21.9.2022 antaa myös ydinpelotteelle painoarvoa.

Kirjoitukseni on skenaario, joka voisi tapahtua, sitä tukee myös tutkijoiden raportointi.

Kirjoitan asioista kansainvälisen lehdistön julkaisemista tapahtumista. Tiedon jakaminen on myös tärkeää ja toivon lukijan ymmärtävän, että olen rauhan asialla ,mutta samalla huolestunut Venäjän agression lisääntymisestä.

Kylmän sodan aikana jännitteet kärjistyivät Yhdysvaltojen ja Neuvostoliiton välillä. Tämä johtui maiden välisestä geopoliittisesta kilpailusta ja niiden sotilaallisesta kilpailusta. Kilpailu johti lisääntyneeseen aseistukseen ja maailmanlaajuiseen jännitteeseen. Vaikka maailmanlaajuiseen ydinsotaan vaikuttavat monet tekijät, yksi tärkeimmistä syistä on Yhdysvaltojen ja Venäjän välinen kilpavarustelu.

Yksi suuri syy, globaalin ydinsodan lisääntyneeseen todennäköisyyteen on se, että sekä Yhdysvallat että Venäjä lisäävät ydinasearsenaaliaan . Yhdysvallat tekee niin jännitteiden lisääntyessä Ukrainassa Venäjän sotatoimien vuoksi. Venäjä on myös liittänyt omakseen Krimin niemimaan, alueen, joka rajoittuu Mustaanmereen. Yhdysvallat vastasi lähettämällä sotilasvarusteita ja henkilökuntaa Eurooppaan. Vastauksena Venäjä sijoitti ydinpommikoneita lähelle Euroopan rajoja. Tämä aseistautumisen eskaloituminen on johtanut lisääntyneeseen maailmanlaajuiseen jännitteeseen ydinkonfliktin pelosta. 

Maailmanlaajuisen ydinaseiden lisääntymisen seuraus lisää jännitteitä Kiinan ja Yhdysvaltojen välillä. Molemmilla mailla on Aasiassa tuhansia sotilaita, jotka ovat valmiita aloittamaan ensimmäisen iskun kaupunkeja vastaan hetkessä. Kiina on asettanut ohjuksia Taiwanin lähelle, joka on toinen Amerikan alue, jossa Kiinalla ei ole täydellistä hallintaa. Jos maat jatkavat jännitteiden kärjistämistä, ne voivat mennä sotaan milloin tahansa.

Elon Musk ilmoitti Twitterin ostamisen esteenä olevan ydinsodan vaara, miksi sijoittaa, kun kaikki voi olla turhaa. Elon Muskillä on kaupallisesti tietoverkot käytössä, tekoäly, sateliitit ja uskomaton datan saanti mahdollisuus, maailman tietoverkoista. Muskin lausuntoa ei voida sivuuttaa.

Mitä tapahtuu Arktisella alueella.?

Venäjän ja Kiinan sotaharjoituksen aikana testataan risteilyohjuksia, mukana on myös ballistisia ohjuksia. Arktinen alue on sisänsä vaarallinen, Eurooppa ja länsi ovat vyöhykkeellä. Joukossa on ydinsukellusveneitä sekä kalustoa Kiinasta. Sukellusveneet on varustettu ydinohjuksilla. Näillä aseilla voidaan esim. irroittaa suuria jäälauttoja napamantereen reunasta. Sähkökriisin, polttoainehintojen nousun myötä saisimme korjata seuraamuksia meriveden noususta. Jokainen tietää miten suuri katastrofi seuraa merenpinnan vaihtelusta.

Arktisen alueen koskemattomuus ja hyödyntäminen on sisänsä tuomittavaa, myös sotilaallinen toiminta alueella pitäisi Arktisen neuvoston kieltää. Kiinalla ei ole mitään asiaa Arktiselle alueelle, joten Kiina on selkeästi Venäjän liittolainen sotilaallisissa asioissa. Missä menee punainen viiva jota ei saa ylittää?

Venäjä on ajettu nurkkaan Ukrainan sodan kääntyessä Venäjän vastaiseksi. Venäjällä on myös sisäinen kapinointi alkanut heräämään. Putin ei näytä huolestuneelta joten kysymys mitä nyt seuraa….

KariX

Itse näen tilanteen seuraavasti, Arktisella alueella lisätään ydinpelotetta voimakkaasti, jolloin toteutetaan Ukrainassa jokin operaatio. Eurooppa ja Nato joutuvat miettimään miten siihen vastataan. Mahdollisesti isku voisi kohdistua Ukrainan ydinvoimaloihin tai käytetään rajattua ydinase voimaa. Punaisen viivan ylittäminen ja Arktisen alueen ydinpelote, voi johtaa Ukrainan, Baltian ja monen muun maan turvallisuuden romahtamiseen. Samalla se asettaa Naton ja Euroopan miettimään sotilaallista vastausta. Venäjä lisää ydinsodan uhkaa tarkoituksellisesti, toteuttaakseen jonkin suuremman operaation Ukrainassa. 21.9.2022 Putin julisti osittaisen liikekannalle panon. Reserviläisiä astuu palvelukseen n.300 000. ’’Erikoisoperaatio’' on muuttunut sodaksi.