24. syys, 2022

Kotimaamme turvallisuus, poliittinen viivyttely viisumien täyskiellossa.

Täydellinen viisumikielto venäläisille on tarpeen

Venäjän presidentti Putinin piti ennakkoilmoituksen mukaan puhua kansalleen 20.9 illalla, mutta hänen lyhyt nauhoitettu puheensa esitettiin keskiviikkoaamuna. Tämä on selvä merkki, etteivät Kremlissä kaikki ole enää Putinin kanssa samaa mieltä. Puheessaan Putin kertoi länsivaltojen onnistuneen hajottamaan Neuvostoliiton v 1991, ja nyt länsivallat uhkaavat Venäjää ydinaseella ja haluavat heikentää, jakaa ja lopulta tuhota Venäjän.

Vaikka Putin itse on kieltänyt Venäjällä käyttämästä Ukrainan toimenpiteistä sanaa ”sota”, niin tässä puheessa hän mainitsi, että ”länsi teki Ukrainan kansasta tykinruokaa, joka tyrkättiin sotaan meidän maamme kanssa”.

Sitä ei kyllä tyrkkäämisenä voi pitää, kun Ukraina ryhtyi puolustamaan maansa itsenäisyyttä länsivaltojen auttamana.

Putin perusteli Venäjän hyökkäyksen Ukrainaan olleen välttämätön varoittava sotilasoperaatio, ja toimenpiteenä ainoa mahdollinen. Sen tärkein tavoite, koko Donbasin alueen vapauttaminen uusnatseista ja ”ukrainalaisista teurastajista”, pysyi edelleen muuttumattomana.

Kyllä nuo karmeat sotarikolliset ja kiduttajat löytyvät Putinin ”erikoisoperaattoreista”. Varoittavassa sotilasoperaatiossa on venäläisiä sotilaita kaatunut yli 50 000 ja kokonaistappiot haavoittuneet ml ovat jo 80 000 sotilasta. Ei ihme, että Putin joutui asetuksella määräämään osittaisen mobilisaation, jossa kutsutaan palvelukseen jo aiemmin koulutettuja sotilaita.

Tiistaina 20.9 haastateltiin televisiossa jonkin venäläisen kaupungin kadulla nuorta venäläistä miestä. Häneltä kysyttiin, mitä mieltä hän oli Ukrainan tapahtumista? Nuorukainen vastasi uutisten ahdistavan, ja hän yrittää joka päivä unohtaa kuulemansa. Unohtamalla hän piti sotaa kaukana. Perjantain 23.9 uutisissa haastateltiin Venäjältä pois päässyttä toista nuorta miestä. Kun hän kuuli osittaisesta liikekannellepanosta, hän kertoi tajunneensa, että hänellä on vain vähän aikaa päästä Venäjältä pois. Sota oli tullut ihan iholle asti. Ukrainassa sotaa ei voi unohtaa tuhottujen kaupunkien sekä paljastuneiden joukkohautojen ja kidutuskammioiden äärellä. Ei ihme, että Venäjältä on käynnistynyt maastapako sotilaaksi kutsuttavien osalta Suomeen, sekä niihin maihin, missä ei edellytetä viisumia venäjältä tuleville.,

Vihdoinkin Suomessa tehtiin venäläisille viisumien rajoittamispäätös, siihen hallitus ryhtyi vasta, kun presidentti Sauli Niinistö otti asiaan kantaa. Mielestäni rajoittaminen ei riitä, vaan itäraja tulee laittaa täysin kiinni, kuten Baltian maissa on tehty. Seuraava ongelma on olemassa siinä, että venäläiset miehet hakevat turvapaikkaa Suomesta syyllä, että muutoin joutuisivat Ukrainaan sotatoimiin osallisiksi. Osittainen mobilisaatio ei riitä turvapaikan saamisen perusteeksi. Me otamme jo perustellusti vastaan turvapaikanhakijoita Ukrainasta. Kyse on maamme turvallisuudesta, terroristitoimintojen estämisestä, ja siitä, että venäläisten tulee pysyä maassaan ja ratkaista itse, kuinka pitkään antavat Putinin hallita heitä mielisairailla valheillaan.

KariX

Kuvalainaus: MTV3